رینوپلاستی
رینوپلاستی
رینوپلاستی در حال حاضر یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های جراحی پلاستیک به شمار می آید. در واقع به جراحی زیبایی بینی که در آن استخوان یا غضروف تغییر یافته و به شکل دلخواه در می آید، رینوپلاستی گفته می شود. از آن جا که بینی از اجزاء مهم چهره بوده و تأثیر شگرفی در زیبایی و جذابیت ظاهر دارد، بسیاری از افراد در رویای عمل رینوپلاستی هستند.
اغلب کسانی که از فرم ظاهری بینی خود رضایت نداشته یا بینی آن ها دچار آسیب دیدگی شده است، اقدام به این عمل می کنند. همچنین برخی از افراد از بدو تولد با مشکلات تنفسی دست به گریبان بوده یا در هنگام تولد دچار نقص در این ناحیه هستند؛ لذا برای رفع مشکل خود متقاضی عمل رینوپلاستی هستند. در این مقاله قصد داریم تا به بحث و بررسی در خصوص این موضوع پرداخته و توضیحاتی در زمینه عوارض و نحوه عمل ارائه کنیم.
دلایل انجام این جراحی
رینوپلاستی در سال های اخیر توانسته است در ایران جایگاه ویژه ای در بین افراد به خود اختصاص دهد. علیرغم هزینه بالای این عمل، روز به روز به تعداد افراد متقاضی این عمل افزوده می شود. تحقیقات نشان می دهد آمار رینوپلاستی در ایران ۷ برابر آمریکاست. با استفاده از رینوپلاستی می توان تغییرات زیادی در بینی به وجود آورد. این تغییرات عبارتند از:
- تغییر در اندازه بینی
- تغییر زاویه بینی
- صاف کردن برآمدگی ناشی از شکستگی
- تغییر در شکل نوک بینی
- باریک کردن بینی
برای رسیدن به زیبایی چهره با رینوپلاستی باید تا زمان رشد کامل استخوان بینی منتظر ماند. سن کامل شدن رشد در دختران ۱۵ سال و پسران کمی بیشتر است. اگر انجام رینوپلاستی به دلیل مشکلات تنفسی و اختلال در تنفس باشد، این عمل باید در سن پایین انجام شود.
عمل رینوپلاستی و خطرات آن
هیچ عملی وجود ندارد که بدون خطر باشد. عفونت، خونریزی و حساسیت به بیهوشی از جمله خطراتی است که فرد در حین عمل جراحی می تواند با آن ها روبرو شود. عمل رینوپلاستی نیز از این قاعده مستثنی نیست. پاره ای از خطرات در این عمل از این قرارند:
- زخم
- عدم تقارن
- بی حسی دائمی بینی
- خون دماغ مکرر
- اختلال در تنفس
- درد
- تغییر رنگ
- تورم دائمی
- ظاهر ناخوشایند
البته لازم به ذکر است که بروز این عوارض در فرد صددرصد نیست. برخی مواقع مشاهده می شود بیمار از عمل بینی خود راضی نیست. برای انجام عمل دوم باید صبر کرد تا بینی کاملاً بهبود یابد. ممکن است برای بهبودی کامل به یک سال زمان نیاز باشد.
رینوپلاستی در افراد مشهور
با توجه به اینکه بازیگران تأثیر زیادی بر روی افراد جامعه دارند، زیبایی آن ها بیش از سایرین مورد توجه قرار می گیرد. افراد مشهور همواره سعی دارند تا چهره خود را روز به روز زیباتر کنند؛ همچنین اگر عیب و نقصی در ظاهر آن ها وجود دارد، آن را برطرف نمایند؛ لذا در این راه از عمل های زیبایی کمک می گیرند. یکی از عمل هایی که بیش از دیگر عمل ها مورد استقبال بازیگران معروف قرار گرفته، جراحی زیبایی بینی یا همان رینوپلاستی است. می توانید عکس های زیادی از بازیگران را قبل و بعد از جراحی بینی در اینترنت پیدا کنید.
انواع روش های رینوپلاستی
با توجه به نوع مشکل و شرایط فرد رینوپلاستی به طرق مختلف انجام می شود:
-
رینوپلاستی به روش بسته
در این روش، با ایجاد چند شکاف درون سوراخ بینی، پوست از روی استخوان و غضروف کنار زده شده و تغییرات اعمال می شود. در بخش خارجی بینی هیچ برشی داده نمی شود. از آن جا که در این روش، دید کافی برای جراح وجود ندارد؛ لذا قادر نیست به همه بخش های بینی دسترسی پیدا کند. این روش نیازمند دقت زیاد و مهارت بالایی بوده و برای کسانی که به تغییرات جزئی نیاز دارند، کاربرد دارد. زمان بهبودی در این روش، کوتاه بوده و بعد از عمل، جای هیچ گونه زخمی باقی نمی ماند.
-
رینوپلاستی به روش باز
در این روش، برشی بین دو سوراخ بینی زده شده می شود تا کاملاً از هم جدا شوند. برای کنار زدن پوست از روی استخوان، لازم است شکاف هایی در داخل و خارج سوراخ بینی و پره میانی ایجاد شود. با استفاده از این شکاف ها، پوست به طور کامل از روی غضروف بینی کنار رفته و دسترسی به ساختار بینی سهل و آسان می شود. جراح با تراش استخوان و شکل دهی به غضروف، بینی را به شکل مورد نظر در می آورد.
مزایای رینوپلاستی به روش بسته
این روش مزایای زیادی دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زمان جراحی در این روش کوتاه است.
- پس از جراحی تورم زیادی مشاهده نمی شود.
- طول دوره بهبودی کوتاه تر از سایر روش هاست.
- گردش خون در این روش بهتر انجام می شود.
مزایای رینوپلاستی به روش باز
این روش نیز همانند روش بسته از مزایایی برخوردار است:
- غضروف مستقیماً قابل مشاهده است
- با کنترل و دقت بیشتری می توان به بینی تغییر شکل داد و فرم دلخواه را به وجود آورد.
مراحل انجام جراحی
قبل از هر چیز باید از مناسب بودن عمل رینوپلاستی اطمینان حاصل کرد. این که شما کاندید خوبی برای این عمل هستید یا خیر، سوالی است که تنها جراح بینی می تواند به آن پاسخ دهد. در جلسه مشاوره با جراح علت اقدام به جراحی و هدف از آن بازگو خواهد شد.
- جراح تاریخچه پزشکی بیمار را بررسی کرده و در مورد وضعیت بیمار اطلاعاتی را جمع آوری می کند.
- اگر بیمار مبتلا به هموفیلی باشد چون عمل رینوپلاستی سبب خونریزی بیش از حد در وی می شود، جراح گزینه جایگزین را به بیمار پیشنهاد می کند.
- جراح به معاینه کامل بیمار پرداخته و ایجاد تغییرات را مشخص می کند.
- آزمایش خون و دیگر آزمایش های لازم توصیه می شود.
- جراح بررسی می کند آیا در حین عمل لازم است جراحی دیگری انجام شود یا خیر.
- از زوایای مختلف بینی عکس گرفته شده و از آن ها برای ارزیابی نتایج در طولانی مدت استفاده می شود. این عکس ها می توانند حتی در حین عمل نیز به کار آیند.
- لازم است دو هفته پیش از عمل و دو هفته پس از آن از خوردن مسکن های دارای ایبوپروفن یا آسپرین پرهیز شود؛ چون این مسکن ها مانع از لخته شدن سریع خون شده و ممکن است سبب افزایش خونریزی در فرد شوند.
- توصیه می شود جراح در جریان مصرف داروها و مکمل هایی که بیمار استفاده می کند، قرار گیرد.
مجموع نظرات