جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی از عمل های رایج و محبوب در افراد بوده و کسانی که بینی گوشتی دارند می توانند از این روش برای زیبایی استفاده کنند. شانس موفقیت در عمل بینی گوشتی در مقایسه با بینی استخوانی به مراتب کمتر است.
بیشتر افراد بر این باورند که بینی گوشتی را نمی توان با جراحی زیبا کرد. چون بعد از جراحی گوشت اضافی آورده و در مقایسه با گذشته ظاهر نازیبایی بدست می آورد. در این مقاله سعی داریم به توضیح در خصوص جراحی بینی گوشتی بپردازیم.
عمل بینی گوشتی
بینی گوشتی دارای خصوصیات ویژه ای است که اطلاع از آن می تواند کمک کننده باشد:
• در بینی گوشتی پوست ضخامت زیادی داشته و غدد چربی زیادی در نوک آن وجود دارد. نوک بینی بزرگ و پهن بوده و غضروف های آن ضعیف هستند. اگر با دست به غضروف نوک بینی فشار وارد شود، نوک آن به سرعت به سمت پایین می رود. به همین ذلیل ساختار بینی نیز ضعیف است.
• اگر این بینی ها تحت جراحی زیبایی بینی قرار گیرند، غضروف های موجود در آن ناحیه پس از عمل زیبایی سبب پهن شدگی و افتادکی نوک آن می شود.
• در بینی گوشتی وقتی سر به سمت بالا یا عقب برده می شود نوک بینی و کناره های آن به صورت نیم دایره یا ذوذنقه هستند. این در حالی است که در بینی های استخوانی بصورت مثلث دیده می شود.
• در بینی گوشتی نوک بینی پهن نیست در عوض قسمت بالاتر نوک بینی در مقایسه با بخش های دیگر پهن تر است.
• اگر جراحی بینی گوشتی به طور اصولی انجام شود، نه تنها عمل بینی گوشتی پرخطر و محال نیست بلکه بسیار ایده آل خواهد بود.
• پس در این بینی ها لازم است به جای کوچک کردن غضروف ، به تقویت و اصلاح آن پرداخت.
نکات مهم در جراحی بینی گوشتی
از آن جا که از تکنیک های مختلفی در جراحی بینی گوشتی می توان استفاده کرد، این تکنیک ها با روش های جراحی بینی استخوانی بسیار متفاوت است. نکات مهمی در این خصوص وجود دارد که توجه به آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است:
هدف از جراحی بینی گوشتی، کوچک کردن نوک بینی و ظریف کردن آن است به گونه ای که به غضروف آن آسیبی وارد نشود. اگر این روند به درستی انجام نشود، بعد از جراحی بینی ، گوشت می آورد.
سابقاً در جراحی بینی گوشتی، تا جایی که امکان داشت غضروف بینی برداشته می شد تا به بینی شکل داده شود. با انجام این کار فضا برای به وجود آمدن چربی های جدید باز می شد؛ از اینرو پس از گذشت مدت زمان گوتاهی شکل زیبای بینی از بین می رفت.
امروزه با پیشرفت علم و ظهور متدهای جدید، در ابتدای امر از ضخامت پوست بینی کاسته می شود. با توجه به اینکه بافت پوست از حساسیت بالایی برخوردار است، برداشتن چربی زیر پوست نوک بینی باید با مهارت و دقت بالا انجام شود.
در عمل بینی گوشتی برای اینکه شکل مطلوب آن بعد از جراحی حفظ شود، پایه نوک بینی تقویت می شود.
اخیراً در روش های جدید حتی الامکان میزان کمی از غضروف برداشته می شود. در برخی موارد اگر بینی دچار برآمدگی باشد، در این مورد غضروف دستکاری می شود. این احتمال وجود دارد که برای تقویت غضروف بینی از غضروف گوش استفاده شده و به بینی پیوند زده شود. اگر استخوان بینی گوشتی پهن باشد، با روش های خاص و برش دقیق می توان تا جایی که به بینی آسیب وارد نشود، آن را باریک کرد. در صورت ضعیف بودن غضروف، و سنگین بودن پوست، احتمال افتادگی نوک بینی پس از جراحی بشدت بالا می رود.
جراحی بینی گوشتی آری یا نه؟
با پیشرفت علم پزشکی و به وجود آمدن روش های نوین باز هم افراد زیادی در عمل بینی گوشتی همچنان با شک و دودلی روبرو هستند. دلیل امر سوابق این جراحی در سالهای دور است. در برخی از موارد جراحی بینی گوشتی تنها تا مدت زمان مشخصی موثر خواهد بود. اما در طولانی مدت نه تنها وضعیت بینی به دوران قبل از عمل برمی گشت بلکه اوضاع نیز وخیم تر شده و ناهنجاری های بعد از عمل افزایش می یافت.
امروزه با پیشرفت روش های جدید این گونه عمل های زیبایی موفق تر شده و مورد استقبال قرار گرفته است. راهکارهای جدید در این عمل توانسته است رضایت افراد را جلب کند.
برای اینکه جراحی بینی گوشتی موفقیت آمیز باشد اولین مرحله انتخاب جراح زبده و باتجربه است. با مشاوره با جراح می توان از وضعیت بینی و نتایج عمل آگاه شد. با مشورت می توان تصمیم آگاهانه تری در خصوص بینی گرفت. هر چه در انتخاب جراح با دقت و وسواس بیشتر عمل شود، قطعاً نتایج به دست آمده، بهتر و مطلوب تر خواهد بود. پزشک جراح با معاینه و بررسی دقیق بهترین نتیجه را برای فرد به ارمغان خواهد آورد.
نکته ای که بعد از جراحی بینی گوشتی باید به آن توجه داشت اینست که این نوع بینی نیازمند مراقبت بیشتری بوده و در مقایسه با بینی های دیگر، پس از عمل بیشتر متورم خواهد شد. رعایت دستورالعمل ها و توصیه های پزشک، امکان بازگشت بینی را به حداقل خواهد رساند.
روش های جدید جراحی بینی گوشتی، احتمال بازگشت به وضعیت قبل از عمل را تا حد قابل توجهی کاهش داده و تنها شرط آن صبور بودن و اعتماد به پزشک جراح است.
اقدامات مراقبتی پس از جراحی
بعد از جراحی بینی گوشتی باید مراقبت هایی برای نگهداری از بینی انجام شود. توجه به توصیه و نکات ذکر شده پس از جراحی بسیار لازم و ضروری است.
- حتی الامکان از خم کردن و تکان دادن سر و صورت خودداری کنید.
- از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، پرهیز شود.
- تا ۳ هفته از فین کردن خودداری گردد.
- در هنگام خوابیدن سر نسبت به حالت عادی در وضعیت بالاتر قرار گیرد.
- از خوردن غذاهای تند و داغ تا یک هفته ممانعت شود.
- در هنگام نوشیدن مایعات از نی استفاده نشود.
- با دهان باز عطسه نکنید.
- تا جایی که امکان دارد نخندید.
- تا یک ماه از شنا کردن و ورزش دوری شود.
- از زدن عینک تا یک ماه ممانعت کنید.
موارد احتیاط در جراحی
از آن جا که با عمل جراحی نمی توان بینی های گوشتی را خیلی کوچک کرد و به صورت فانتزی درآورد؛ از اینرو نباید قوس زیادی به آن ها داد.
در عمل بینی گوشتی محل برش تا حدی مشخص است.
چون بینی های گوشتی در مقایسه با بینی های دیگر، مدت زمان بیشتری ورم دارند، پس از عمل بینی گوشتی، مدت زمان بیشتری باید از چسب استفاده شود. ورم در هنگام صبح مشکلی است که تا چند ماه پس از رینوپلاستی وجود خواهد داشت.
آقای بینی
مجموع نظرات